Møt Valgerd på 84!

Eldre kvinne med briller foran en dataskjerm. Hun Skyper med sin sønn.

Valgerd har to barn og fem barnebarn. Mannen hennes Magnar døde av kreft for flere år siden. Sønnen med to barn bor i USA, og datteren med sine tre barn har overtatt huset på Dale. Hun selv flyttet inn i en lettstelt leilighet på Dale kort tid etter at mannen døde.
Valgerd har jobbet hele sitt yrkesaktive liv i fabrikken på Dale, i tillegg til at hun tok seg av det meste på hjemmefronten. Magnar var lokfører i NSB og var mye borte hjemmefra.

Valgerd er glad i å gå på tur og er en sosial person. Hun er med i kvinneforeningen og går på pensjonisttreff.  Her treffer hun mange som er skeptisk til teknologi og som ikke forstår at hun klarer å bruke nettbrett og Skype. Valgerd bestemte seg for flere år siden at hun ville gjøre det hun kunne for å holde jevnlig kontakt med sønnen og barnebarna i USA, og da var Skype en flott mulighet.

Hun har alltid likt å ha orden i huset og ha det koselig rundt seg, men har dessverre fått noe redusert helse de siste 4-5 årene. Hun bruker briller på grunn av sterkt redusert syn, og hun har slitasjegikt. Hun klarer derfor ikke å gå så mye lenger, men har fått seg en rullator som gjør at hun fortsatt kan gå ut på tur.  Hun klarer heller ikke å gjøre alt i leiligheten slik som hun hadde ønsket, og ønsket å finne ut om det var noe hun kunne skaffe seg for å klare å «holde huset» selv. Hun hadde en hyggelig prat med en sykepleier fra hjemmetjenesten som ga henne noen gode tips, og nå har hun skaffet seg både robotstøvsuger og robotvindusvasker. Det hjelper godt på, og hun vil fortsette å se etter gode løsninger som kan hjelpe henne å utføre de daglige gjøremålene selv.