Møt Ola på 75!

En eldre man som står i båten og viser fram sin store fisk.

Ola er gift med Bente som han har holdt sammen med siden ungdomstiden. De har tre barn og syv barnebarn som er bosatt i Bergen og Stavanger. De to bor i et eldre hus på Stamnes, der det er ca. 10 minutter med bil til nærmeste nabo og enda lenger til butikken.

Ola trives best når han får være i aktivitet. Han har jobbet i kraftselskapet BKK hele sitt liv. Han var i mange år i arbeid som montør, og de siste årene før han gikk av med pensjon var han fagleder. Han har i alle år vært aktiv på fotballbanen, men har nå noen plager med et kne som gjør at han dessverre ikke kan spille fotball lenger. Han er også en lidenskapelig laksefisker, og elsker å ta med seg stangen bort i elven om ettermiddagen og i helgene. Minst en gang hvert år drar han på en ukes laksefiske til Altaelva med laksekompisene sine.
Han har også i mange år hatt tradisjon for å reise på fotballtur til England med sine to sønner.

Bente har vært hjemmeværende og tatt seg av hus, mat og barn i alle år. Hun fikk for noen år siden diagnosen multippel sklerose, og begynner etter hvert å bli ganske hemmet av sykdommen. Det gjør at Ola må ta mye mer ansvar på hjemmefronten, i tillegg til at han etter hvert også må hjelpe Bente med en del gjøremål.

De prøver å tilrettelegge mest mulig for alderdommen og Bentes sviktende helse, og er nesten ferdig med ombygging av huset slik at de kan bli boende på ett plan.

Bente har fått rullator og et par andre hjelpemidler slik at hun kommer seg litt lettere rundt på egenhånd.

Ola er vant til å bruke PC fra jobben, og har også i mange år surfet mye på nettet i forbindelse med sin store lidenskap, laksefiske. Den senere tid har han også søkt mye etter gode løsninger og mulige behandlingsformer for Bente og hennes sykdom.

De er aktive brukere av Skype, og synes det er en flott måte å holde tett og god kontakt med barn og barnebarn.

Ola og Bente vil gjerne klare seg selv, og er på jakt etter smarte løsninger som de kan benytte seg av i huset. Dette både for å gjøre hverdagen enklere og bedre, og for å gi dem begge større trygghet. De har allerede anskaffet seg robotstøvsuger og trygghetsalarm for Bente, men skulle gjerne visst mer om hva som ellers finnes på markedet.